Postopki v naši ambulanti so naslednji:

  1. Prvi korak je, da se naročite na pregled pri specialistu ortodontu – telefon je 040 530 145 ali pa e pošti: narocanje@healthcare.si.
  2. Na prvem pregledu opravimo pregled zob, ustne votline, glave in obraza. Z vami se pogovorimo o glavni težavi, o možnih rešitvah in pričnemo z diagnostičnimi postopki. Dobro je, da na pregled prinesete čim več dosedanje dokumentacije – npr. opravljene rentgenske slike zob in izvide drugih zobozdravnikov ali zdravnikov.
  3. Najprej opravimo intraoralno skeniranje (namesto klasičnih odtisov zob) in fotografiranje. Nato vas napotimo na potrebne rentgenske slike.
  4. Po analizi podatkov postavimo diagnozo in se dogovorimo za način ortodontskega zdravljenja.
  5. Namestimo ortodontski aparat in ortodontsko zdravljenje se prične. Kontrolni pregledi potekajo glede na vrsto ortodontskega zdravljenja.
  6. Po končanem ortodontskem zdravljenju aparat odstranimo in izdelamo vzdrževalne (retencijske) aparate. Zelo je pomembno, da doseženo stanje vzdržujemo. Koliko časa stanje vzdržujemo, je odvisno od starosti pacienta, vrste nepravilnosti in tudi od posebnosti posameznega pacienta.